Vardagsmotion med vedmaskin från Kellfri

Är du en person som älskar cykling och ska genomföra Mälaren runt? För att ta dig hela vägen runt krävs förberedelser och en stark vilja. Hitta motion i vardagen och se det som en möjlighet att komma i bättre form. Gå en promenad med hunden, kratta i trädgården eller kapa ved med Kellfri vedmaskin för att få in vardagsmotion.

All rörelse är bra rörelse och kan göra stor skillnad över tid om du älskar cykling. Att hugga, klyva och stapla ved bidrar till aktiv rörelse. Det är viktigt att tänka på hur du utför dessa rörelser för att undvika skador. Lyft på ett bra sätt och undvik att skada ryggen. Då kan vedeldning vara roligt. Vill du fördjupa dig inom området kan du läsa mer här.

Gör din vardagsmotion lite roligare genom att exempelvis lyssna på en podd om cykling. Då går det både att förbereda sig inför kommande äventyr samtidigt som du rör på kroppen. Det finns dessutom massor av rolig fakta om ved! Har du någon gång stannat upp och funderat över hur gammalt ett träd egentligen är? Eller hur det går att använda?

När du är ute och cyklar så passerar du många olika träd – men vad kan du egentligen? Björk är den vedsort i Sverige som är mest populär. Trädet torkar snabbt och ger god effekt i förhållande till sin massa. Något att tänka på när du står där och staplar ännu ett vedträ och drömmer om att komma ut på cykeln. Natur skapar lugn och harmoni samtidigt som ved är förnyelsebar energi.