Förbättra prestationen som cyklist

Många är vi som älskar att cykla. Cykeln är ett fantastisk transportmedel som bidrar till både bättre hälsa och bättre miljö. Idag cyklar både barn och vuxna för att det är roligt, men också för att det är ett utmärkt sätt att få motion i vardagen.

Vissa har dock tagit hobbyn ett steg längre och cyklar för att tävla på en hög nivå. Som cyklist av denna rang kan du vilja öka din prestationsförmåga för att bli bättre på både tävlingsbanan och på träningarna.

4 sätt att öka prestationen som cyklist

Här nedan har vi samlat våra bästa tips för dig som cyklar och som vill förbättra din prestation såväl som din koncentrationsförmåga.

  • Prestationshöjare i form av olagliga substanser är aldrig att rekommendera. Vill du få mer energi och öka prestationen på ett naturligare sätt är snus från Velo ett bättre val. Velo är ett snus som är helt fritt från tobak, men som innehåller nikotin, något som kan ge dig kicken du behöver för att orka lite mer.
  • Det är inte bara på cykeln som du ska träna. Ett bra sätt för dig att bli mer uthållig är att träna löpträning, gärna med intervaller. Det kan du göra i löpspåret eller på gymmet.
  • Rätt kost är naturligtvis A och O för att du ska bli snabbare och starkare. Satsa på mycket protein, men också på mat som innehåller snabba kolhydrater. Pasta är inget du ska utesluta!
  • Satsa på att cykla lite längre varje gång. Det räcker oftast med fem minuter extra vid varje cykelpass för att du ska märka av en stor skillnad.