Så undviker du cykelstöld

De allra flesta som äger en cykel är rädd om den och vill behålla sin cykel så länge det bara går. Ibland kan man bli av med sin cykel till följd av cykelstöld, vilket inte är det roligaste. Därför är det viktigt att du ser till att göra det som krävs för att undvika att din cykel blir stulen. I det här inlägget kommer du att få några tips på hur du kan undvika cykelstöld och därmed får behålla din cykel längre.

Cykelställ

Det allra senaste inom säkerheten för cyklar är Cykelboxen, vilket är ett sorts cykelställ som är speciellt framtaget för att det ska vara ännu svårare för tjuvar att stjäla cyklar. Det finns flera varianter på dessa boxar och ställ och de finns främst i de större städerna.

Förutom att det finns cykelboxar så finns det vanliga cykelställ. Fördelen med att ställa din cykel i ett cykelställ är att det finns flera cyklar på samma plats, vilket betyder att fler människor är i rörelse och det är mycket svårare att komma undan med stöld. Därför ska du se till att låsa fast din cykel ordentligt i ett cykelställ istället för att låta den stå själv på en plats som är exponerad.

Lås

För att undvika att din cykel blir stulen behöver du ha ett lås till din cykel. På en del cyklar finns det ett inbyggt lås du kan använda för att låsa din cykel. Men det finns också många bra lås du kan köpa för att låsa din cykel. Det finns flera varianter på lås, vissa mer avancerade än andra. Om du vill vara riktigt säker på att ingen tar din cykel ska du välja att använda två lås. Ett lås du använder för att låsa fast cykeln i cykelstället eller liknande och ett lås på det bakre hjulet mellan ramen och kedjan som gör att om tjuven skulle prova att cykla iväg så går inte det eftersom kedjan sitter fast.

Öppna platser

En annan sak du kan göra för att minska risken för stöld är att parkera din cykel på en öppen plats. När du parkerar din cykel på en plats där det rör sig mycket människor minskar risken för stöld. Parkera aldrig din cykel på en plats där det inte finns människor och andra cyklar parkerade.