Transportera cykel på en bil

Det är inte sällan som du behöver transportera din cykel för att kunna cykla på ett annat ställe eller på en annan ort. Semestern är ett sådant tillfälle då många vill ta med sig cykeln. När du ska ta transportera cykel på en bil är det viktigt att cykeln lastas rätt. Det är också bra om du har en bil som du kan lasta cykeln enkelt och säkert på. Om du är ute efter en bra bil är Nissan bilar ett bra alternativ om du ska transportera din cykel säkert. Varför du ska lasta din cykel rätt är för att cykeln inte ska komma till skada eller att den ska orsaka en trafikolycka för att den lossnat från bilen.

 

Överskrid inte rekommendationerna för cykelstället

När du ska transportera din cykel är det bra om du undviker att ha den i bagageluckan. Utrymmet där är begränsat och du får även mindre plats över till annat som du kanske behöver ta med dig. En annan nackdel med att ta den i bagageluckan är att du med största sannolikhet måste demontera delar av din cykel och det kan vara tidskrävande. På en semester är det inte jätteroligt att göra det flera gånger. Du måste också ta med dig extra verktyg för att kunna montera och demontera cykeln. Det finns också en risk att delarna av cykeln skadas av andra grejer i bagageluckan. Ett mycket bättre alternativ är att använda ett cykelställ. Det vanligaste cykelstället monterar du på dragkroken. Det finns även cykelställ som går att montera utan dragkrok. Ännu ett alternativ är att lasta och transportera cykeln på taket. Den största fördelen med det är att du enkelt kan komma ut och in ur bagageluckan. Om du använder ett cykelställ när du ska transportera din cykel är det viktigt att följa rekommendationerna för hur många cyklar du får lasta och inte överskrida maxvikten.

Täck över och fetta in cykeln

När du transporterar din cykel utanpå bilen är risken stor att cykeln utsätts för väta. För att undvika att vatten tränger in på olämpliga ställen kan du lägga ett extra fettlager just där. Du kan också täcka över cykeln med något lämpligt. När du kommer hem igen kan det också vara bra att tvätta cykeln för att få bort vägdamm och annan smuts från cykeln.