Tips för att hålla dig fräsch

Den som någon gång har cyklat vet hur ansträngande det kan vara. Det är mer vanligt än ovanligt att man svettas under sin cykeltur och om du tävlar eller tränar i cykling vet du att man sällan är lika fräsch efteråt som innan man började att cykla. Men det finns ett flertal saker som du kan göra för att vara lite fräschare oavsett om du använder cykeln för att ta dig till jobbet, tränar cykling eller tävlar i cykling. I det här inlägget kommer du att få några tips på saker som du kan göra för att hålla dig fräsch.

Använd deo

Ett väldigt bra sätt att förebygga eventuell lukt är genom att använda deodorant. En deodorant ska allra helst användas efter att du tvättat dina armhålor om du vill uppnå bästa effekten. En deodorant används för att hålla dina armhålor torra från svett och kan även ha en god doft. Det finns ett flertal olika sorters deos att välja bland, om du är ute efter en deodorant som doftar gott ska du välja en som kommer från ett välkänt skönhetsmärke. Du kan till exempel köpa en Karl Lagerfeld deodorant om du vill dofta gott på cykelbanan.

Våtservetter

Att ha ett paket med våtservetter nära till hands kan rädda många situationer. De kan till exempel vara användbara om du ska cykla en lång sträcka och känner att svetten rinner alltför mycket. Då kan du enkelt använda en våtservett för att göra dig fräsch på bara ett par sekunder. Förutom att våtservetter går att använda för att torka eventuell svett är de smidiga att använda om du har spillt något eller om du vill tvätta dina händer men inte har tillgång till tvål och vatten. Då funkar det utmärkt att använda våtservetter. Därför ska du se till att alltid ha med dig ett paket våtservetter i din packning.

Parfym

Ett annat bra sätt att få dig att känna dig fräschare är genom att använda parfym. Det finns ett flertal olika sorters parfymer att välja bland och de doftar alla olika. Ifall du är osäker på vilken parfym du vill ha kan du besöka närmsta butik som säljer parfymer och lukta på olika parfymer tills du kommer fram till vilken parfym du gillar allra bäst. Parfym används oftast på bröstet, handlederna och om du vill vara säker på att du lämnar en väldoft efter dig när du cyklar ska du även spraya parfym i ditt hår.