Du behöver inte vara en professionell cyklist för att träna cykling. Du behöver inte börja med den mest avancerade cykeln eller ha rätt utrustning för att träna cykling. Många använder cykeln för att få sin vardagsmotion till och från jobbet eller skolan. Idag är det allt fler som väljer bort bilen eller kollektivtrafiken för att det är mer miljövänligt att ta cykeln.

Börja träna cykling

Om du känner att det här med att träna cykling kan vara din grej är det enda du behöver för att börja träna cykling en cykel. Om du inte redan har en cykel går det att köpa en cykel i en cykelbutik eller i en sportbutik. Det går också att få tag på en cykel för en mindre peng på andrahandsmarknaden. Kolla i köp- och säljgrupper på Facebook, blocket och ta en tur till närmsta second hand butik och se om de har en bra cykel för dig där.

När du har din cykel är det bara att ge sig ut. Börja med att känna på terrängen runt omkring dig och se vilka cykelvägar som finns och gör dig bekväm med din cykel för att sedan börja avancera din träning.